Publicat pe Lasă un comentariu

Cat de important este controlul ventilatiei pentru pivnite, crame, spatii de depozitare

Sumarul de măsurare a punctelor de roua din interiorul unei pivnițe pe durata a 30 de zile arată că într-un procent covârșitor, domina situația „Puțin favorabil” – situație în care o ventilație excesivă, necontrolată mărește gradul de risc în apariția condensului și mai apoi a mucegaiului. „Foarte favorabil” în care indiferent de cât se ventilează nu prezintă risc de condens, sunt într-un procent de sub 5%. Aceste situații trebuiesc identificate pentru a beneficia de oportunitatea acestora pentru a putea ventila încăperile corespunzător iar in celelalte situații „Putin favorabile” (88%) doar o ventilație care sa asigure îndepărtarea mirosurilor neplăcute (ventilație moderată) iar in situațiile de risc crescut de condens „Blocat Condens” (7%) se cere blocarea ventilației pentru îndepărtarea riscului de condens.

Rezulta ca este necesara adaptarea sistemului de ventilație la o dinamica de ventilare conform condițiilor contextuale de mediu. Acestea nu au un sablon, ci sunt diferite de la o zi la alta, de la un anotimp la altul și de un tip de vreme la altul.

Instantaneu de funcționare pentru „Sistem de ventilație automat pivnițe, crame, spații depozitare SWR3 -001 într-un context în care echipamentul a identificat oportunitatea de ventilare crescută (acele intervale „Foarte favorabil” 5%) – mărind timpul de ventilare (linia verde a graficului) care în cazul de față se dublează ca valoare.

Pentru mai multe detalii vis-a-vi de funcționalitatea Sistem de ventilație automat pivnițe, crame, spații depozitare SWR3 -001 vă stam la dispoziție pe site sau in magazin pe adresele de contact cunoscute.

La cât mai puțin condens ! ?

Lasă un răspuns