Reduceri!

Detector monoxid de carbon

99.00 lei

Detector monoxid de carbon

Detector monoxid de carbon

Descriere

Detectorul de monoxid (CO) este echipat cu un senzor de tip MQ-7 special pentru a determina concentratiile de CO gazos din aer. Precizia este foarte buna iar intervalul de masurat este intre 10 si 10 000 ppm. Informatia este livrata digital catre un procesor ATmega328p care prelucreaza informatia in averitizari optice si acustice iar in cazurile de concentratii care pun in pericol viata  tipul avertizarilor sunt critice si nu se opresc decat dupa ce se dezarmeaza sistemul de la buton.

La pornire detectorul face un „SelfTest” testand functionalitatea ledurilor  si semnalelor acustice dupa care intra automat in pozitia de activ (armat) adica face masuratori la fiecare 30 secunde. Ledul galben se aprinde intermitent. Dupa viteza cu care variaza cresterea concentratiei de monoxid determina regimul in care va ajunge in urmatoarele minute si predictibil intra in starea de avertizare, adica ledul rosu este aprins in mod intermitent la concentratii intermediare (intre 3500 si 4000) iar cu cresterea concentratiei pana la nivelul de 5000 ppm va ramane in starea de avertizare cu ledul rosu aprins in mod continuu. Peste aceasta valoare va intra in regim de Alarma , ledul rosu aprins continuu si un mesaj acustic de avertizare. Pentru concentratii intre  7501 pana la 10 000 , valoarea maxima masurata,  porneste un semnal acustic de tip sirena.

Toate evenimentele de avertizare si critice de alarma sunt memorate si vor completa profilul de functionare care poate fi citit prin intermediul fisierelor de log cu ajutorul unui calculator conectat la Detector pe o mufa mini-usb. Detectorul are si o iesire de +5v de comanda cu care puteti sa -l integrati in proiectele dumneavoastra pentru a comanda orice echipament doriti sa-l interconectati.

Pentru detaliile despre importanta masurarii si deteminarii concentatiilor cat si alte detalii de proces puteti  citi unul din articolele prezente la noi pe site. (http://atelierulcaseimele.ro/?p=129)

 

 

 

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Detector monoxid de carbon”

Adresa ta de email nu va fi publicată.